Inmeten en plaatsen inzethor

Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor het juist inmeten van de inzethor.

• Nodig: pen en papier, rolmaat.
• Meet altijd op drie plaatsen om breedte- en hoogteverschillen in het kozijn te ondervangen.
• Meet twee keer om vergissingen te voorkomen.
• Meet op de millimeter nauwkeurig.
• Houd rekening met obstakels zoals verwarmingsbuizen of raambeslag.

Inmeten inzethor

Om de breedte en de hoogte van de inzethor te bepalen, meet u de binnenkant van het kozijn. De opening dus, als het raam open is:

Inzethor: meten van de hoogte en de breedte

Inmeten kunststof kozijn

Meet de breedte van de opening op drie plaatsen in het kozijn. De kleinst gemeten breedtemaat is de breedte die u doorgeeft bij uw bestelling. Meet vervolgens de hoogte van de opening op drie plaatsen in het kozijn. De kleinst gemeten hoogtemaat is de hoogte die u doorgeeft bij uw bestelling.

Inmeten houten kozijn

Meet de breedte van de opening op drie plaatsen in het kozijn. De kleinst gemeten breedtemaat is de breedte die u doorgeeft bij uw bestelling. Meet vervolgens de hoogte van de opening op drie plaatsen in het kozijn. Let op: onderaan het kozijn zit een aluminium strip. Meet vanaf de bovenkant van deze strip. De kleinst gemeten hoogtemaat is de hoogte die u doorgeeft bij uw bestelling.

Inzethor plaatsen

Of dat moeilijk is, een inzethor plaatsen in een draai-kiepraam? Integendeel. Eenvoudiger kan bijna niet. U draait eerst het draai-kiepraam open. Vervolgens plaatst u de inzethor van binnenuit tegen het kozijn. Eerst de onderkant, daarna duwt u tegen de bovenkant totdat de hor vastzit. Klaar. Eruit halen gaat al net zo makkelijk: u trekt de bovenkant naar u toe en tilt de hor uit het kozijn.

Het logo van Luxhor

Veilig online betalen via uw eigen bank.
Industriekade 32
2172HV Sassenheim
Tel: 0252 - 830 995