Inmeten en plaatsen Splendid Pliss plisségordijn

Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor het juist inmeten van het plissé.

• Nodig: pen en papier, rolmaat.
• Meet altijd op drie plaatsen om breedte- en hoogteverschillen in het kozijn te ondervangen.
• Meet twee keer om vergissingen te voorkomen.
• Meet op de millimeter nauwkeurig.
• Houd rekening met obstakels zoals verwarmingsbuizen of raambeslag.

Inmeten Splendid Pliss plisségordijn

Voor het inmeten meet u de dagmaat van het raam. Dit is de maat tussen de glaslatten:

Inmeten Splendid Pliss plisségordijn: dagmaat

Meet de strakke dagmaat zowel in de breedte als in de hoogte op de millimeter nauwkeurig. Trek er geen speling vanaf, tenzij u rechte glaslatten heeft. Bij rechte glaslatten trekt u 3 mm van de hoogte en 3 mm van de breedte af.

Rechte glaslatten komen voornamelijk bij houten of aluminium kozijnen voor. Twijfelt u of u rechte glaslatten heeft? Mail ons een foto, dan bekijken we het voor u.

Aandachtspunten:
Heeft het raam een raamkruk? Controleer of de ruimte tussen de raamkruk en het glas minimaal 20 mm is. Anders past het plisségordijn niet.

Heeft het raam een ventilatierooster? Bij een vlak ventilatierooster meet u tussen de glaslatten van het kozijn. Bij een uitstekend ventilatierooster meet u vanaf de onderkant van het ventilatierooster tot aan de onderkant van het glas. Controleer of de aluminium rand van het ventilatierooster niet breder is dan 30 mm. Anders past het plisségordijn niet.

Plaatsen Splendid Pliss plisségordijn

Wanneer u het plissé ontvangt, is het al geheel gemonteerd. U hoeft het plisségordijn alleen nog op het raam te bevestigen. Ontvet eerst de glaslatten met het meegeleverde ontvettingsdoekje. Droog vervolgens het oppervlak af met een schone en stofvrije doek. Breng nu de magneetband aan. Druk goed aan, zo verdwijnt de lucht achter de magneetband. Plaats nu het plisségordijn tegen de magneetband. Klaar.

Het logo van Luxhor

Veilig online betalen via uw eigen bank.
Industriekade 32
2172HV Sassenheim
Tel: 0252 - 830 995